Web Analytics Made Easy - Statcounter

تورم و کرونا دست در دست هم، موجب شدند تعیین دستمزد کارگران برای سال جاری رکورد بشکند؛ رکوردشکنی در تاخیر و تعویق که ممکن است تداوم بیابد.

به گزارش «تابناک»، از ساعت هجده عصر امروز، دویست و نود و یکمین جلسه شورای عالی کار با حضور نمایندگان دولت، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با دستور کار تعیین حقوق و دستمزد سال ۱۳۹۹ در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشستی که هرگز در چنین روزی از سال برگزار نشده است!

همان گونه که شریعتمداری در حاشیه آخرین نشست شورای عالی کار از برگزاری جلسه بعدی شورا در فروردین ماه خبر داده بود، این جلسه، امروز در محل این وزارتخانه با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت، با این امید آغاز به کار کرد که تکلیف را یکسره کند.  
رویدادی که از جمله دلایل تعویق آن تا این روز، افزایش شدید تورم در سال گذشته بوده که تاثیر مستقیمی در تعیین حقوق کارگران دارد، با این ملاحظه که بر سر میزان آن بحث و جدل است. بحثی چندین ساله که پیشتر هم یکبار در دولت روحانی به بن بست رسیده و موجب شده بود تعیین دستمزد به سال بعد موکول شود، اما در آن مقطع هم حداقل‌ها مشخص شده بود و سطوح دیگر دستمزدی تعیین تکلیف نشده بود.

اتفاقی که تا به اینجا برای حقوق کارگرای سال ۹۹ نیفتاده است. اتفاقی که تنها دلیلش تورم لجام گسیخته در مقاطعی از سال نیست و ویروس کرونا هم سهم به سزایی در آن ایفا کرده است. ویروسی که هنوز ترکتازی‌هایش پایان نیافته و به باور برخی اعضای شورای عالی کار بهتر است تعیین حقوق به بعد از نابودی آن موکول شود.

پیشنهادی که با مخالفت اکثریت مواجه شد، همان گونه که پیشنهاد "فریز" کردن مزد مورد پذیرش قرار نگرفته و بر تعیین دستمزد کارگران برای سال جاری تا پایان فروردین ماه تاکید شده بود؛ پایان ماهی که قرار است با شروع فاز جدیدی از طرح فاصله گذاری اجتماعی همراه باشد و نگرانی‌های کرونایی را تشدید کرده است.

گفتنی است در آخرین نشست این شورا در سال ۹۸ که در آخرین روز سال برگزار شد، به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیشرفت‌های خوبی حاصل شد و نظر‌ها و دیدگاه‌های طرفین به یکدیگر نزدیک شد. اتفاقی که تا رخ ندهد (نزدیک شدن دیدگاه نمایندگان کارگری و نمایندگان کارفرمایان)، تعیین حقوق و دستمزد سال ۹۹ دور از دسترس است   احتمال عدم اجماع و تعیین دستمزد با رای گیری
آن گونه که تسنیم خبر داده، برآیند جلسه این است که هنوز نمایندگان کارگری و کارفرمایایی اختلاف‌هایی دارند. نمایندگان کارگری در تلاشند با استناد به افزایش هزینه معیشت خانوار‌های کارگری، دولت و کارفرمایان را متقاعد کنند افزایش دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی روی پایه مزد کارگران لحاظ شود که ظاهرا پیشنهادی نیست که طرفین بر آن اجماع نظر داشته باشند و در نتیجه ورود به رای گیری برای تعیین دستمزد محتمل است.   تکمیلی: تصویب افزایش حداقل 21 درصدی دستمزد کارگران در سال 99   محمد شریعتمداری، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پایان 291 امین نشست شورای عالی کار گفت: شورای عالی کار با بیش از ۴۰ ساعت مذاکره برای تعیین حداقل دستمزد کارگران، حداقل مزد را با ۲۱ درصد افزایش نسبت به سال قبل یک میلیون و ۸۳۵ هزار و ۴۲۶ تومان تعیین کرد. برای سایر سطوح مزدی نیز این افزایش به میزان ۱۵ درصد به اضافه ۹۱ هزار تومان تعیین شد.   وی افزود: این افزایش حقوق با در نظر گرفتن سهم دریافتی کارگران با توجه به سایر آیتم‌های پرداختی به آنان نسبت به سال قبل و در مقایسه با حداقل سبد معیشت یک خانوار کارگری ۳.۳ نفری  صورت پذیرفت. بر این اساس، نسبت به سال قبل روند مثبتی طی شد که امیدواریم این تصمیم برای فعالیت‌های تولیدی کشور و هم مجموعه کارگران مبارک باشد.
اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام می‌شود...

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا مناجات شعبانیه جهش تولید نماز امام زمان مرتضی آوینی کاظم خاوازی حقوق 99 حقوق کارگری حداقل حقوق دستمزد99 دستمزد کارگری حداقل حقوق افزایش حقوق ویروس کرونا ویروس کرونا مناجات شعبانیه جهش تولید نماز امام زمان مرتضی آوینی کاظم خاوازی دستمزد کارگران شورای عالی کار تعیین دستمزد تعیین حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۳۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند

به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالوهاب سهل‌آبادی ظهر پنجشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان اظهار داشت: از وزیر کار خواهشمندم به اصفهان به عنوان استانی صنعتی که دارای بیشترین جمعیت کارگری است و در دوران جنگ هشت ساله بیشترین شهید و جانباز را تقدیم انقلاب کرد، سفر کنند و در جمع این تعداد عظیم کارگر و کارفرما حضور یابند.

وی در ادامه با طرح این سوال که کار مفید نیروی انسانی ما چقدر است و آیا با شرایط و قوانین موجود روابط کار در کشور می‌توان با اقتصاد جهانی رقابت کرد؟ به دیدار اخیر جامعه کارگری با رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: جا دارد امروز تمام وقت خود را به تفسیر فرمایشات رهبری اختصاص می‌دادیم و قوانین و آئین نامه‌هایی را اجرایی می‌کردیم.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه مجلس موظف است شرایط حقوق کارگری را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند، اضافه کرد: مابقی مسائل را می‌بایست طبق اصل سه جانبه گرایی مذاکره کنیم زیرا زمانی که سفره کارگر ما کوچک و کوچک‌تر می‌شود، بی تردید کار انجام نمی‌گیرد و بخش تولید در جامعه آسیب می‌بیند.

۸ میلیون کارگر اتباع بیگانه در کشور وجود دارد

سهل آبادی با اشاره به اینکه امنیت کاری برای نیروی کار ایرانی کم شده است، ابراز داشت: هشت میلیون کارگر بیگانه و اتباع افغانستانی در این کشور وجود دارد که مجوز دارند یا ندارند اما امروز در بخش ساختمان که نزدیک به ۷۰ درصد افاغنه مشغول کار هستند تمام شغل‌های مربوط به ساختمان را در شهر اصفهان و اطراف آن از دست دادیم و اساتید ایرانی بنایی، گچ کاری و موزائیک کاری تعداد اندکی باقی مانده است زیرا همه کار ساختمان به افغانستانی‌ها سپرده شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از مشاغل به نیروی کار افغانستانی سپرده شده است که فقط ارز از مملکت ما می‌برند و در زمان بازگشت به کشورشان حتی یک طاقه پارچه بافت از اصفهان هم نمی‌برند و این شرایط امنیت حرفه‌ای فرزندانمان را کم می‌کند.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه لازم است برای حفظ امنیت شغلی و حرفه‌ای کارگر ایرانی راهکاری اندیشیده و مهیا شود، تاکید کرد: لازم است فرمایشات رهبر انقلاب تفسیر و اجرایی شود.

سهل‌آبادی ادامه داد: مقرر شد ۲۷ درصد حقوق کارگر را اضافه کنیم هنوز اعمال نشده، تورم افزایش داشته است؛ مسؤولان محترم با افرادی رو به رو هستیم که از نظر روحی هر روز ضعیف‌تر می‌شوند و باید برای معیشت، درمان و مسکن کارگر برنامه‌ریزی و تصمیم صحیح اتخاذ شود.

کد خبر 6095141

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • مراکز خدمات رسان تفریحی کارگران افزایش می‌یابد
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/کمترین حقوق آن ها ۱۰ میلیون تومان می شود
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)